Nyheter

Distriktsstämma 2018

Distriktsstämma 2018 kommer att vara i Rävemåla Bygdegård, Tingsryds kommun.

Söndagen den 15 april 2018.

Program

10.00 Förmiddagsfika

10:15 Den yttre miljön. Det första intrycket av bygdegården som möter våra besökare. Hur skall det vara? Tips, idéer och rundvandring kring Rävemåla bygdegård

13:00 Lunch

13.45 Distriktsstämman öppnar, utdelning av silvernål

16:30 Stämman beräknas avslutas Eftermiddagsfika

 

Senast 10 april behöver vi ha anmälan och ni anmäler er till:

Rävemåla bygdegård, Yvonne Torstensson Mobil nr. 0706566680, yvonnetorstensson@live.se

Ange vilken tid ni kommer och om ni har ev allergier eller intoleranser vad gäller maten.

raggmunk.bygdegardarna.se/ravemala/

Distriktsstämma

Distriktsstämma hålls söndagen den 23 april 2017 i Kalvsvik Bygdegård (Växjö kommun)

Anmäl er till distriktsordförande Solveig Carlsson, per mail: solveig.carlsson@bolmso.se eller sms: 070- 2884414 eller kvällstid hemtelefon: 0372- 91000.

Ange vilken tid ni kommer och om ni har eventuella allergier vad gäller maten.

Är du förhindrad att närvara vid stämman ombedes Du att kalla Din suppleant och tillsända denne erhållna handlingar. Om er förening inte anmält ombud till distriktsstämman skickas två handlingar till ordförande som tillser att föreningens ombud får handlingarna.

Vi ses i Kalvsvik!

Kulturtips – Evigt Taube

Här kommer ett kulturtips för er som är intresserade! En mycket uppskattad musikteaterföreställning vid namn Evigt Taube.

 

Omdömen från personer som har tagit del utav föreställningen:

”Har just varit på en underbar musikteaterföreställning som heter ”Evigt Taube” och som framförs av skådespelaren Dan Nerenius och musikern Ole Moe.
Dan och Ole kombinerar teater och musik i en härlig samklang med fyndiga berättelser och musik. Lite kiv och rackartyg dem emellan gör föreställningen bara ännu mer underhållande. Kan varmt rekommendera andra att besöka en fin och kärleksfull föreställning. Se, lyssna och njut!”
Recenserat av en fastighetsskötare, som är förtroendevald i Fastighets. Camilla Claesson.

——-

Taube-afton på Skaftö

Sällan har väl Skaftö Folkets Hus varit så välfyllt som lördagen den 20 februari! ….
….Duon Dan Nerenius, skådespelare, och Ole Moe, musiker, har tillsammans skapat en fiktiv, mycket nöjsam dialog mellan Evert och Sven-Bertil Taube och kallat föreställningen ”Evigt Taube”. Det sjungs, gnabbas och skojas far och son emellan – så kan deras förhållande mycket väl ha sett ut.  …………
….Dan Nerenius spelade Taube med stor schwung, alla Everts små egenheter fanns med: självupptagenheten, utsvävningarna i gamla minnen, (den låtsade?) förvirringen…
…men också charmen. ”Evert” valde att göra entré deklamerande ”Kejsaren av Kina”. Ole Moe gestaltade Sven-Bertil Taube lite mer återhållsamt, det var ”pappa Evert” som skulle få lysa. Moes uppgift var att illustrera Everts liv med hans visor, och det gjorde han med bravur! Till eget gitarrackompanjemang framförde han de älskade sångerna, och ”pappa Evert” verkade ibland förvånad över att det var han själv som var upphovsman till denna skatt.  Att både Ole Moe och Dan Nerenius har en beundransvärd diktion var något den äldre delen av publiken särskilt uppskattade…..
…..Att Taube är 1900-talets Bellman är väl en allmän uppfattning. Detta underströks också genom den fyndiga dialogen mellan estradörerna som höll samman programmet…..

Text och foto: Agneta och Gunnar Josephson (Lysekilsposten)

———-

Evigt Taube

 

….. Det är musikern Ole Moe och skådespelaren Dan Nerenius som gestaltar dessa två musikaliska ikoner. Ole som Sven Bertil och Dan som Evert. På ett briljant sätt förmedlar dom med stor kärlek ett porträtt av dom båda på ett väldigt personligt plan. Publiken får verkligen en känsla av att det verkligen är Evert och Sven Bertil som är på scen. Med humor och berättarglädje lotsar Ole och Dan oss genom Everts fantastiska visor som vi alla känner igen. Men många kanske inte känner igen bakgrunden till visorna? För varje visa har en berättelse som Evert och Sven Bertil vill berätta för oss. Det kan handla om tex. kärlek, platsskildringar, skeppsvisor och en och annan protestsång. Denna kunskap får publiken till sig under kvällens gång.  Det gör att visorna växer i publikens medvetande och får en ännu större mening….

…Tillsammans med publiken som i allra högsta grad är delaktiga i föreställningen genomför dom en fantastisk historieskildring av Evert Taube.  Man känner verkligen att dom båda vill göra detta och att dom tar sig an uppgiften med stort allvar och seriositet. För även om skratten flödar i teatersalongen i Åfors blir det aldrig någon parodi på Evert Taube.

Det är en fantastisk känsla att här mitt ute i den småländska skogen får möjlighet att njuta av Everts fantastiska visor framförda av Ole Moe ibland i duett med Dan Nerenius. Teater och historia blir inte mer levande än så här.

Nicke Grozdanovski, Åfors Folkets Hus

Kulturtips – Bo Krister

Hej Bo Krister här!

 

Dags att boka vårens program?

Välkommen att välja något på min hemsida www.jagduger.com

Nu även Nobelpristagaren Bob Dylan! Vilka texter!

Han är superaktuell!

 

Välkommen att boka

Maila eller ring uppgifterna finns på hemsidan

Med vänlig hälsning

Bo Krister

Kulturtips

En hälsning från Ellinor Åhs som arbetar med ett flertal svenska musiker.

Vår så folkkäre artist Gunnar Wiklund, som lämnade oss alldeles för tidigt, presenteras i ord och ton med Billy Heil Quartet. Gruppen bildades redan i början av 1980-talet och har flera olika program på sin repertoar, exempelvis också Frank Sinatra.

Hon erbjuder spelning hos er. Kanske kan det bli en liten turné med besök på flera orter? Det ger ett förhandlingsutrymme då kostnader som resa delas mellan olika platser. Bruttopriset för en spelning är 25 000 kr på faktura, inkl. ljud och ljus. Resa och logi tillkommer.

 Utifrån om intresse finns i Kronoberg arbetar Ellinor för bästa möjliga resultat och att det blir flera konserter under 2017. På hennes hemsida www.gyllenepromotion.se finns ytterligare artistalternativ.

Kommunträffar 2016

Välkommen att träffa andra Bygdegårdsföreningar och få information om aktuella frågor

Under vecka 45 inbjuder Bygdegårdsdistriktet alla distriktets bygdegårdsföreningar till möte.

Det blir aktuell Bygdegårdsinformation, deltagande från Leaderområderna, våra pågående projekt presenteras och mycket mer.

Det är fyra träffar under veckan med samma tema, dock skiljer sig medverkande. Vi har haft en tanke med placeringen och vilka ”bygdegårdskommuner” som det kan passa för. Det viktigaste är att alla föreningar deltar på någon av träffarna, så välj det som passar er. Inget maxantal på deltagare, roligt om det kommer flera från varje förening.

Måndag 7/11 i Rävemåla Bygdegård (Tänkt för föreningar i Tingsryd och Uppvidinge kommuner)

Anmälan till Ywonne Torstensson sms: 070-6566680. Anmälan senast 1/11

Tisdag 8/11 i Hynnenäs Bygdegård, (Tänkt för föreningar i Alvesta och Älmhults kommuner)

Anmälan till Lena Magnusson, tel 0470-757034 eller 070-2511735. Senast 3/11

Onsdag 9/11 Bergslunds Bygdegård (Tänkt för föreningar i Växjö kommun och föreningar i andra kommuner som kan denna dag)

Anmälan till Linnea Ivarsson, 070-3056483, linnea.bo@bahnhofbredband.se. Senast 7/11

Torsdag 10/11 Odensjö Bygdegård (Tänkt för föreningar i Ljungby och Markaryds kommuner) Anmälan till Bodil Haraldsdotter, 070-2950205, bodil_haraldsdotter@hotmail.com. Senast 6/11

Varje träff början kl 18:30 med något att äta och beräknas sluta kl 21:30

Anmäl er direkt till respektive förening, ange också om ni har någon matallergi.

Vid anmälan uppge förening och namn på de som kommer och ett mobilnr till någon av deltagarna ifall vi behöver nå er den dagen.

Kommunträffar 2015

Självklart kommer det att anordnas kommunträffar även i år. Detta året kommer träffarna att vara i sju olika bygdegårdar.

Träffarna börjar vid 18.30 med något att äta. Beräknas sluta 21.30.

Måndag 2 november
Judhultsgården, Älmhults kommun
Anmälan: 070- 553 01 69 / karlinge@mbox301.swipnet.se

3 november
Ösjöbol bygdegård, Uppvidinge kommun
Anmälan: 0474- 711 21/ 070- 245 11 83 / bertil.hultin@live.se

Björkeborg, Väckelsång, Tingsryds kommun
Anmälan: 0721- 501 094 / soren48@gmail.com

4 november
Föreningslokalen Grimslöv, Alvesta kommun
Anmälan: 0470- 75 05 20 / 070- 636 91 46 / t.mases@brevet.se

5 november
Hinneryds bygdegård, Markaryds kommun
Anmälan: 070- 588 84 40 / yngve.sunesson@centerpartiet.se

Vrågården, Vrå, Ljungby kommun
Anmälan: 073- 180 56 42 / hanna.wiberg@kalmarglobal.com
070- 629 63 21 / tomas.wiberg@live.se

Nöbbele bygdegård, Växjö kommun
Anmälan: 070- 523 53 77 / peter.grahn@willo.se

Mer information hittar du här: Inbjudan kommunträffar 2015

Om flera från samma bygdegård vill komma så är ni alla hjärtligt välkomna! Glöm inte att anmäla alla personer.

 

Kulturtips

Nu är sommaren på väg och årets första kulturtips äntligen här!

Kika in under vår Kultur- flik: här

Distriktsstämma 2015

Den 19 april är det dags för årets distriktsstämma. Detta året så är det Bråthults bygdegård i Älmhult som öppnar sina dörrar.

Dagen börjar vid 10.00 med fika innan det är dags för årets minimässa med tema avlopp.

Stämman beräknas öppna efter lunch vid 14.00 och avsluta vid 16.30.

Mer information, om exempelvis anmälan, kan du läsa här: Kallelse stämma 2015 Vid problem med att öppna filen kontakta Emilia: emilia_91@live.se