Välkommen

Jönköpings distrikt omfattar  Jönköpings län och har 34 bygdegårdar anslutna till BR.

Vi arbetar för att ge service till våra föreningar, arrangerar kommunträffar och kurser. Vi försöker också samordna turnéer med kulturprogram.

Nyheter

 • Klimatsmarta bygdegårdar

  Publicerat:

  Välkomna till en kväll med tips och information om olika möjligheter att söka stöd till bygdegården som bidrar till en bättre miljö. Den 27 september i Reftele föreningsgård kl. 19.00 Jönköpings bygdegårdsdistrikt Se inbjudan!

 • Information om Landsbygdsprogrammet i Hultagårds bygdegård

  Publicerat:

  En informationskväll om landsbygdsprogrammet hölls i Hultagårds bygdegård den 1 september. Ett trettiotal bygdegårdsfunktionärer från 14 föreningar var med på informationskvällen. Albert Söderlind från länsstyrelsen i Jönköping berättade om de olika möjligheterna att söka stöd från landsbygdsprogrammet. Carina G. Hördegård, BR berättade om aktuellt från förbundet samt om Boverksstöd. Jönköpings distriktsordförande Jan Andersson berättade om […]

 • Distriktsstämma 2016

  Publicerat:

  Distriktsstämma med Jönköpings bygdegårdsdistrikt söndagen 10 april med start kl. 10.00 i Flisby bygdegård Elim, Flisby i Nässjö kommun.

 • Representanter på förbundsstämman 2015

  Publicerat:

   Siv Lindrup, Visingsö, Karl-Gustav Svensson, Visingsö och Ann Nilsson, Bredaryd representerade distriktet på förbundsstämman i Lundsbrunn, Skaraborg. Läs mer om förbundsstämman här.

 • Distriktsstämma i Ingaboda

  Publicerat:

  Idag var 40 bygdegårdare samlade till distriktsstämma i Ingaboda bygdegård. Trevligt upprustad bygdegård som bjöd på aktivt värdskap, god mat och småländsk ostkaka tillverkad i bygdegården.   På bilden ses delar av distriktsstyrelsen, Gunnar Wallentinsson, kulturansvarig,  Leif Gunnar, ledamot, Jonas Gustavsson, byggansvarig, Jan Andersson, distriktsordförande och Barbro Carlberg- Klang, sekreterare och kassör. Samtliga omvaldes på […]